Участие на ПМГ „Христо Смирненски“ в III Национална училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природните науки“

Г-жа Емилия Грозданова – директор на ПМГ „Христо Смирненски“ – Перник, г-жа Милена Асенова – главен учител по химия и ООС, и г-жа Десислава Стойнева – учител по английски език, взеха участие в III Национална училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природните науки“, която се проведе  на 22 и 23 март 2024 г. в 51. СУ „Елисавета Багряна“  – гр. София, под патронажа на Министерството на образованието и науката и в партньорство с РУО София-град.

Традиционно конференцията събра участници от цяла България. Учители по химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, физика и астрономия, човекът и природата, информатика и информационни технологии и география и икономика споделиха добри практики и опит в преподаването на тези науки.

Десислава Стойнева – учител по английски език в  ПМГ “Христо Смирненски“, представи методическа разработка на тема: “X-linked recesive inheritance” – интердисциплинарен урок, част от учебната програма по иновативния предмет “Наука и технологии”.