Ученици от ПМГ “Христо Смирненски” се класираха за Национална олимпиада по информационни технологии

Ради Николаев Ковачев – ученик от VIII в клас, и Никол Николаева Ковачева – ученичка от X б клас в ПМГ „Христо Смирненски“ – гр. Перник, се класираха за Националната олимпиада по информационни технологии с проект SchoolLibrary в категория “Софтуерни приложения” за ученици от VIII до X клас.
School Library е мобилно приложение за децентрализирана училищна библиотека, което има за цел да улесни размяната на книги и/или учебни помагала между учениците в училище.
Всеки, който използва приложението, би могъл лесно да намери необходимите му книги, които съучениците му предлагат, и по този начин да спести време, усилия и пари. Приложението има функционалност за следене в реално време на дадена книга – къде и в кого точно се намира и дали е свободна или не.
Това значително улеснява достъпа до необходимата литература и би мотивирало учениците за търсене на нови знания, свързани с всички области на науката, които представляват интерес за тях, а също така би довело и до нови познанства и приятели със сходни интереси.
Можете да изтеглите приложението на адрес: https://apps.apple.com/bg/app/schoollibrary/id1659284636
Поздравления за достойното представяне на Ради и Никол и техния преподавател г-жа Румяна Славова! Успех на Националната олимпиада по информационни технологии!