Участие на ученици от ПМГ “Христо Смирненски” в онлайн семинар,организиран в рамките на инициативата „Аз, Програмистът!“

На 21 май 2020 г. учениците от 9б клас, обучаващи се по професия „Приложен програмист“, участваха в онлайн семинар, организиран в рамките на инициативата „Аз, Програмистът!“. Това е съвместна инициатива на студенти от Софтуерния университет, подкрепена от Майкрософт България, която цели да запознае ученици от цялата страна със значимостта на информационните технологии в днешно време и перспективите за работа в тази сфера. Да си програмист е престижна, добре платена работа, свързана с много интелектуален труд и изискваща сериозно и непрекъснато учене.

Лектор на семинара беше Ивайло Димитров – програмист в ИТ фирма, занимаваща се с разработка на компютърни игри. Като бивш студент, а сега – програмист и преподавател в СофтУни, лекторът разказа за своя професионален път, за предимствата и предизвикателствата на професията, даде ценни съвети на учениците за обучението и кариерата в ИТ сферата.

още снимки….