Тържествено отбелязване на 100-годишния юбилей на ПМГ “Христо Смирненски”

На 24.02.2023 г. Природоматематическата гимназия „Христо Смирненски“ тържествено отбеляза своя 100-годишен юбилей. На събитието, което се проведе в Двореца на културата, се събраха много бивши и настоящи ученици и учители. Гости на годишнината бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му, областният управител Людмил Веселинов, зам.-областният управител Илинка Никифорова, зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, началникът на РУО – Перник Ваня Коконова.

Празникът започна с емоционално изпълнение на откъси от творби на Христо Смирненски. С много вдъхновение възпитаниците на гимназията отдадоха почит на своя патрон. Един от най-вълнуващите моменти беше изпълнението на забравения през годините химн на гимназията, възроден от бивши и настоящи учители. Кратък филм, създаден от екипа на ПМГ, сля в едно спомените от миналото и съвременната визия на училището. Богата мултимедийна презентация представи пред гостите проведените  съпътстващи юбилея инициативи в областта на науката, изкуството и спорта.

В знак на признание за високите постижения и по повод 100-годишния юбилей вицепрезидентът Илияна Йотова връчи почетния знак на държавния глава Румен Радев. Заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова връчи почетен знак на МОН. Гимназията бе удостоена с Наградата на Областния управител на Област Перник.

Тържественото отбелязване на юбилея завърши с прекрасен  спектакъл на танцова формация „Майсторите на танца“, който създаде празнично настроение и донесе истинско удоволствие на всички присъстващи в залата.

Изпълнихме с живот този юбилей. Въплътихме в него своята почит към вековната традиция,  своята сила и своята вяра, че Природоматематическата гимназия „Христо Смирненски“  ще пребъде във времето.

Още снимки

Видео