Седмица на талантите

От 27 до 30 март 2023 година по инициатива на Ученическия съвет при ПМГ “Христо Смирненски“ се проведе „Седмица на талантите“. Всеки ден, от понеделник до четвъртък, имаше представяне на ученици от училището с различни таланти. В началото на седмицата се представиха художниците – Киара Захариева от Vа клас и Ерика Кирилова от Ха. Момичетата подредиха изложба със свои творби, на които се насладиха всички учители и ученици.
Вторникът бе запазен за кулинарен благотворителен базар, на който се включиха Гергана и Ани Георгиеви от VIа клас с кексчета, Ейми Темелчова от Хб с макарони и мъфини с крем и Вероника Добринова Ха с миникозуначета с локум и шоколад. Бяха събрани около 200 лв. , с които се закупи храна за приюта за бездомни кучета в град Перник. За пореден път ученици и учители доказаха, че имат големи сърца.
В сряда имаше музикален концерт, в който взеха участие Лидиян Илиев от Ха и Велизар Василев от IХв. Момчетата разтърсиха слушателите с умело майсторство на китарата и прекрасни изпълнения.
В четвъртък бяха представени нетипични таланти- Томислав Симеонов от Vа клас, Дарио Тасев и Лазар Боснешки от VIIа демонстрираха скоростно нареждане на кубчето на Рубик, като и тримата се представиха блестящо.
Радваме се, че Ученическият съвет отново провокира талантливите деца на училището да заявят смело себе си!