Открит урок на тема “Коледа”

На 15.12.2023 г. в ПМГ ‚Христо Смирненски“ учениците от VIII а и  VIII б  клас под ръководството на своите учители по английски език   г-жа Лили Иванова и г-жа Ралица Иванова представиха открит урок на тема „Коледа“.

Гости на събитието бяха много учители от колектива  на ПМГ „Христо Смирненски“, а клубът по фотография към училището с ръководител г-жа Десислава Стойнева проведе свое практическо занятие, заснемайки видео към урока, както и множество снимки.

Целта на урока беше  да се демонстрира колаборация между два отделни класа, както и някои нетрадиционни педагогически практики. Учениците бяха разделени в 7 различни отбора, състоящи се от представители от двата класа.

Първата задача включваше създаване на мисловна карта – генериране на  колкото се може повече идеи, свързани с централното понятие – Коледа.

Последва кратка презентация, изготвена от Виктория Иванова от 12.в клас, която запозна осмокласниците с важни факти, свързани с Коледа, коледните традиции в България и Обединеното Кралство. Идеята бе да покажем‚ че в урочната дейност можем да залагаме и на  не толкова популярната у нас практика по-големи ученици да помагат в обучението на по-малки.

Учениците от VIII а бяха подготвили три кратки видеа на коледна тематика – изиграни, режисирани, озвучени и субтитрирани от самите тях, за което получиха бурни овации.

Последната част от урока беше коледен куиз, подготвен от Арина Иванова и Магдалена Лозанова от VIII б клас, който включваше както въпроси, така и подробни обяснения на всички правилни отговори. Участниците проявиха голям ентусиазъм и познания, но победител не беше излъчен, тъй като няколко отбора завършиха с равен брой точки.

А в последните минути от часа Дядо Коледа, Снежанка и няколко джуджета се озоваха на прага ни.

„ХО-ХО-ХО“ и коледната магия  ни обгърна.