Конкурс за изработване на творчески обучителни проекти

В периода от 27.11. – 18.12.2023 г. в  ОДК – Перник бе проведен конкурс изработване на  творчески обучителни проекти, формиращи компетентности за опазване на околната среда и поддържане на устойчиво равновесие в биосферата под патронажа на кариерните консултанти към ЦПЛР – ОДК-Перник,  ЕКО Партнърс АД София и експертите от РУО – Перник.

Учениците от ПМГ „Христо Смирненски“ – гр. Перник взеха участие и в двете категории. В раздел творчески обучителни проекти  „ЗеленЕйко“- превърни отпадъците в изкуство“  участваха три отбора и шестнадесет ученици от V а и VІ а клас със свои Арт инсталации от рециклирани материали. В раздел „Еко-иноватори“ се включи  екип ученици от XI клас с презентация и проект за решение на екологичен проблем.

В инициативата взеха участие общо 19 училища с 44 екипни и 157 индивидуални  изделия от отпадъчни материали и 3 екипни презентации.

На 18 декември 2023 г. от 14:30 ч. в сградата на Обединения детски комплекс- гр. Перник  се проведе награждаване на най-добре представилите се в конкурса участници.

На първо място в  раздел „Еко – иноватори“ се класираха Кейт Радостинова Ангелова и Александра Петрова Бориславова от ХІ г клас.  В категорията „ЗеленЕйко“ бе наградена Киара Живкова Захариева от VІ а клас за индивидуалния си  проект “Шипка”, а за отборния си проект “Земята и замърсителите в нея” бяха отличени Ралица Бисер Ковачка, Никола Владиславов Видинов и Никол Мартинова Първанова от VІ а клас. Всички ученици получиха грамоти за участие в конкурса.

Поздравления за труда и  творческото вдъхновение на всички ученици, които се включиха в конкурса, и техните преподаватели!