Отлично представяне на учениците от ПМГ „Христо Смирненски” на Коледното математическо състезание 2018

Учениците от ПМГ „Христо Смирненски”-град Перник се представиха отлично на Коледното математическо състезание , което се проведе на 8 декември 2018 година. 18 ученици от V а  клас се включиха в надпреварата. Въпреки че класирането на учениците от математическата гимназия е отделно,   резултатите  доказват високо ниво на математическа компетентност. Класиралият се на 9-то място  ученик от ПМГ има резултат 27т. , колкото е и резултатът на класиралия се на І място сред учениците от  другите училища в областта. Призовите места са за Георги Емилов Колев с 46 т., Велизар Радославов Цикловски – 40 т. и Михаела Стансилавова Дункова -38 т.

Девет ученици от VІ а клас  участваха в състезанието. Класиралият се на 6-то място  ученик от ПМГ има резултат,  по- висок от резултата на класиралия се на І място сред учениците от  другите училища в областта. На І място е Борис Георгиев Петков с 44 т., на ІІ място – Юлиан Портиченко с 41т., а на ІІІ място – Виктор Светлинов Росенов с 40 т.

Сред седмокласниците, включили се в математическата надпревара, 20 ученици са от ПМГ. Класиралият се на 6-то място  ученик от ПМГ има резултат, по- висок от резултата на класиралия се на І място сред учениците от  другите училища в областта. /41 т./

На І място е класирана Деница Милетиева Василева    с резултат 75 т., на ІІ – Деян Георгиев Ботев с 62 т., на ІІІ място – Евтим Тотьов Александров с 57т.

Осмокласничката Мария-Магдалена Миткова Богоева зае ІV място с резултат 27 т., а ІІ място във възрастовата група  ХІ – ХІІ клас спечели Кирил Бойчев Георгиев  с 21 т.

 Поздравления за преподавателите по математика и техните възпитаници! Успех в бъдещите математически състезания!